dffg302_4fa_lg

1. Pripremeti krompir za sađenje. Nedelju dana pre sađenja stavite krompir na toplo mesto. Kada proklija do dužine 0,5 – 1cm, isecite ga na  nekih 5cm široke komade, a tako da svaki komad ima barem dve klice. Jednom isečen, ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi 2-3 dana.

2. Pripremite kese za smeće. Uzmite velike crne kese za smeće (100l) izbušite nekoliko rupa za odvod vode. Savijete i zarolate ivicu kese i napunite oko 1/3 zemljom za sađenje. Stavite kese u sunčani deo bašte

dffg302_4fc_lg

3. Sađenje krompira. Pospite krompir sa praškastim fungicidom da sprečite truljenje krtole. Zabodite krompir nekih 5cm duboko u zemlju. Dobro zalijte.dffg302_4fd_lg

4. Dodavanje zemlje. Kada biljka poraste 15 – 20cm, vreme je da se doda još zemlje i slame  u kese. Dodajte toliko zemlje da samo gornjih nekoliko listova ostane da viri. Kako biljka raste, odrolajte kesu i dodajte josš zemlje. Zalivati redovno, ali ne previše.

5. Vađenje krompira. Kada listovi počnu da se suše i žute, prestanite sa zalivanjem i ostavite tako biljku nekih 2-3 nedelje da im kora ojača i zadeblja. Rascepajte kese i povadite krompire!

Originalni tekst/izvor: http://www.diynetwork.com/how-to/how-to-grow-potatoes-in-a-trash-bag/index.html

Pročitajte više: http://www.mojaradionica.com/Krompir.htm

Pitanja: Kada tačno dodajemo slamu? Koliko Semena po vreći?

Advertisements